Java Borobudur
Jednodruhová káva
Chuť: ořech, kakao, toastový chléb
Odrůda: 100% Robusta (Tugu Sar & Sumber Asin)
Zpracování: Poloprané
Nadmořská výška: 400-600 m
Odrůda: 100% Robusta (Tugu Sar & Sumber Asin)
Zpracování: Poloprané
Nadmořská výška: 400-600 m
SKLADEM
233Kč(vč. Cena produktu je uvedena s DPH)
259Kč
Kup teď
Informace o produktu "Java Borobudur"
Jsme za úsvitu na indonéském ostrově Jáva u sopečného trojúhelníku Mount Sindoro, Mount Sumbing a Mount Ungaran.
V bezprostřední blízkosti se tyčí světoznámý buddhistický chrám Borobudur a doprovází nás na cestě do džungle.
Ve stínu eukalyptů, v nadmořské výšce 400 až 600 metrů, se dostáváme na kávovou farmu „Toek Bandong“.
Zde se náš Java Borobudur, vyrobený ze 100% Robusty, pěstuje na úrodné sopečné půdě.
Tyto podmínky pěstování vytvářejí chuťový profil ořechu, nejlepšího kakaa a náznak čerstvě opečeného chleba.
Tak se vyrábí toto mimořádné espresso.
Původ: Java, region: Temanggung
Oblast kolem Temanggungu ve střední Jávě leží přímo na vulkanickém trojúhelníku Mount Sindoro, Mount Sumbing a Mount Ungaran. Kávová farma Toek Bandong se nachází zde na úrodné sopečné půdě. Asi 80% naší kávy Java Robusta pochází odtud. Zbývajících 20% je získáno od různých farmářů na plantáži v okrese Temanggung. Toto výjimečné espresso s jemnou, příjemnou kyselinovou notou se pěstuje pod eukalyptovými stromy. Kávová farma se nachází v nadmořské výšce 400 až 600 metrů a od roku 1962 ji vlastní zemědělec PT. Redjodadi. Promytá příprava kávy Robusta je jedním ze vzácných druhů přípravy, ale dodává kávě jemnou a jemnou vůni. Důraz je kladen na aroma vlašských ořechů, nejlepšího kakaa a náznak čerstvě opečeného chleba.
2 recenze