Espressone vynikající káva z Cadolzburgu
Publikováno podle Espressone ČR v Káva ve světě · Pátek 12 Bře 2021
Tags: blog, Espressone, káva, Cadolzburg, recenze, ochutnání, vynikající
Tags: blog, Espressone, káva, Cadolzburg, recenze, ochutnání, vynikající
Indie Malabar
Neumytá Arabica,
Plná, těžká kvalita šálku je ořechová, má malou vnitřní kyselost s čokoládovými a karamelovými nuancemi.
Velmi dobrá filtrovaná káva a espresso.
Indie
Hlavní rostoucí oblasti Indie jsou na jihu země. Kávu zde pěstují téměř výhradně malí farmáři a roste v těsné blízkosti jiných rostlin, jako je kardamom, pepř a vanilka. Monzunová káva se připravuje zvláštním postupem. Tento postup je jedinečný a provádí se pouze v Indii. Zelené fazole jsou přivezeny do skladů, kde jsou po určitou dobu vystaveny dešti a monzunovým větrům. Po následující době skladování v pytlích na kávu se fazole nakonec znovu ručně roztřídí. Během tohoto procesu po zrání se káva mění jak v chuti, tak v barvě. Monzunová káva se vyznačuje mírně dřevitou notou a jemnou kyselou strukturou.
Nejsou ještě žádné recenze.